Upledger Institute Finland

KRANIOSAKRAALITERAPIA

KRANIOSAKRAALITERAPIA

Kansainvälistä koulutusta Suomessa

Taustaa & tietoa

Upledger
Institute
Finland

Toimimme Suomessa kraniosakraaliterapian (CST) tietopankkina ja tarjoamme alan koulutusta. Olemme myös mukana luomassa ja ylläpitämässä alan yhteisöllisyyttä mm. harjoitusiltojen ja tapaamisten, sekä hyväntekeväisyyden muodossa.

Upledger Institute Finlandin koulutusohjelmat ja kurssit ovat kansainvälisesti standardisoituja ja perustuvat kouluttajien vankkaan tieto- ja teoriapohjaan. Laadukas opetus on meille kunnia-asia! Tiesitkö, että maailmanlaajuisesti Upledgerin alumnissa on jo yli 100 000 osaajaa ja Suomessakin toimintamme on jatkuvassa kasvussa?

Taustavoimanamme toimii Upledger Institute International. Tätä kansainvälistä organisaatiota oli perustamassa myös menetelmän kehittäjä, lääkäri-osteopaatti John E. Upledger vuonna 1985 työskenneltyään vuosia sekä kraniosakraalijärjestelmän tutkimuksen että CST:n parissa.
 

CST on löytänyt viime vuosina tiensä monen hoitoalan ammattilaisen valikoimaan muiden terapia- ja kehonhuoltopalveluiden oheen. Koulutuksissamme ovatkin saman pöydän ääressä hierojat, fysioterapeutit, vyöhyketerapeutit, osteopaatit, jäsenkorjaajat ja muut terveydenhoitoalan ammattilaiset.

 
Kiinnostuitko?

CST

About CST

Mitä kraniosakraaliterapia on?

Mitä kraniosakraaliterapia on?

CRANIOSACRAL THERAPY

CST on hellävarainen manuaalinen terapiamuoto, jonka avulla voidaan tukea kehon kraniosakraalijärjestelmän tasapainottumista.

Kraniosakraaliterapian keskiössä ovat kallon (cranio) ja ristiseläksikin kutsutun ristiluun (sacral) alueen käsittely.  

Kehomme kraniosakraalijärjestelmä on laaja. Se koostuu aivoistamme ja sen jatkeena olevasta selkäytimestä, sekä näitä suojaavista kalvoista ja aivoselkäydinnesteestä.
Myös kalvoihin kontaktissa olevat kallon luut ja ristiluu, sekä koko kehon sidekudosverkosto ovat tämän järjestelmän osia.

Kraniosakraalijärjestelmään vaikuttamalla ollaan yhteydessä myös keskushermostoon. Hoidolla tuetaan autonomista hermostoa – sekä sympaattista parasympaattista – tasapainottumaan. Hermosto ohjaa kaikkia kehomme järjestelmiä, sisäelimiä, kudoksia ja soluja. CST:llä onkin tämän vuoksi perusteellinen vaikutus muun muassa tuki- ja liikuntaelimistöön,  sekä umpieritys-, immuuni- ja ruoansulatusjärjestelmiin.

Kraniosakraalijärjestelmään vaikuttamalla ollaan yhteydessä myös keskusherostoon ja tuetaan autonomista hermostoa, sekä sympaattista että parasympaattista hermostoa, tasapainottumaan.
 
Kraniosakraaliterapian on koettu tarjoavan apua moneen vaivaan:
  • krooniset kiputilat
  • jännitys- ja pelkotilat
  • unettomuus
  • vatsavaivat
  • stressi
  • purentaongelmat
CST on turvallinen hoitomuoto joka soveltuu hyvin myös odottaville äideille, vauvoille ja pienille lapsille, sekä eläimille.

Alta löydät koulutusvalikoimamme, tutustu ja ilmoittaudu mukaan!
kraniosakraaliterapia (CST)

Kurssit ja koulutustoiminta

Peruskurssi vai jatko-opintoja? Ammatillista täydennyskoulutusta? Lisäpalveluja osaamisesi rinnalle? Täältä löydät etsimäsi!
No event found!
Siirry sivun alkuun